Etusivu | Yhteys |

Usein kysyttyä

Miten varaan tunnin?

Tunnin varaat parhaiten puhelinpäivystyksestä. Mikäli jätät vastaajaan soittopyynnön, jätäthän selkeästi nimesi ja numerosi. Tunteja voi myös tiedustella sähköpostitse.

Pakkaspäivät

Pakkasraja -15 astetta. Jos pakkasta on -15 tai yli tunnit on peruttu. Sinun ei tarvitse erikseen peruuttaa tuntiasi. Pakkasen takia peruuntuneet tunnit korvataan normaalina rästituntina tai mahdollisesti sovitaan koko ryhmän kanssa korvaava ylimääräinen tunti.
Pukeudu lämpimästi; kypärän alle pipo tai kypärämyssy, kaulahuivi tai kauluri, lämpimät hanskat, tarpeeksi väljät kengät villasukilla varustettuna (vaellus- tai kävelykengätkin käyvät, pieni korko), lämpimät housut (toppahousut) tai ratsastushousujen alle välihousuja.

Kerrospukeutuminen suositeltavaa (pari ohuempaa takkia päällekkäin, ohuemmat vaihtohanskat), tunnin aikana voi vähentää vaatetta jos tulee liian lämmin.

Peruutukset ja rästit

Peruutukset tulisi tehdä mahdollisimman aikaisin. Tunnit tulee peruuttaa viimeistään edellisenä päivänä, ainoastaan äkillisissä sairastapauksissa peruutus samana päivänä. Peruutukset opettajalle tai puhelinvastaajaan.
Rästitunnit tulee ratsastaa kausikortin voimassaoloaikana, rästin voi ratsastaa myös etukäteen. Peruuttamatonta poissaolotuntia ei saa ratsastaa rästinä. Sovi rästitunnista opettajan kanssa puhelimitse tai paikan päällä.

Saanko tuoda oman koiran mukanani?

Tallialueella asustaa landseeruros Arttu joka kiltteydestään huolimatta saattaa puolustaa omaa reviiriään lähinnä muiden urosten kohdalla. Koirien tuominen alueelle ei ole kielletty, mutta huomioi edellinen ja pidäthän koiran kiinni, jotta se ei aiheuta häiriötä tai vaaratilanteita (tallin pihassa liikkuu hevosten lisäksi myös lampaita ja kanoja).

Olen aloittamassa alkeiskurssin, mitä pitää osata ennen kurssille tuloa?

Järjestämme alkeiskursseja sekä aikuisille ja lapsille. Alkeiskurssit ovat tarkoitettu niille joilla ei ole aikaisempaa ratsastuskokemusta. Eli sinun ei tarvitse osata ratsastuksesta vielä mitään. On silti suositeltavaa käydä kokeilemassa ratsastusta talutusratsastuksessa vaikka muutaman kerran ennen alkeiskurssille ilmoittautumista.

Olen tulossa ratsastustunnille, mitä tarvitsen mukaani?

Tavalliselle ratsastustunnille tarvitset mukaasi asianmukaiset ratsastusvarusteet: hanskat, raipan, hiertämättömät housut, saappaat tai ratsastukseen soveltuvat kengät ja minichapsit. Hyväksytty turvakypärä on pakollinen tunneillamme, tallista saa tarvittaessa lainata kypärää. Suosittelemme kuitenkin oman kypärän hankintaa.
Mikäli olet tulossa irtotunnille, ota mukaasi myös käteistä rahaa, meillä ei käy pankkikortti maksuvälineenä!

Tarvitsenko vakuutusta kun olen aloittamassa ratsastuksen?

Tarvitset vakuutuksen mikäli olet aloittamassa ratsastuksen säännöllisesti. Voit joko ottaa Green Card-vakuutuksen (Suomen Ratsastajainliiton vakuutus) tai liittyä ratsastusseuran jäseneksi. Tallimme oman seuran jäseneksi voi liittyä suoraan seuran sivuilta: Etelä-Espoon Ratsastajat.

Miten toimin tunnille tullessani, ja sen jälkeen?

Tuntihevoskäytävän alussa on harjahylly, mistä löytyy jokaisen hevosen oma harjalaatikko. Sidothan hevosen aina kiinni kun hoidat sitä karsinassa. Palautathan harjalaatikon käytön jälkeen takaisin hyllylle. Harjaa ratsusi aina huolellisesti ennen tuntia. Varusteet löytyvät tuntihevosten käytävän alusta satulahuoneesta. Jos et löydä jotain, kysy rohkeasti apua tallintekijältä tai hoitajilta.
Muista hoitaa ratsusi hyvin tunnin jälkeen, muista palauttaa suojat, harjat ja varusteet puhtaina niiden omille paikoille! Laitathan hikiselle ratsulle kuivatusloimen. Kuivalle hevoselle puetaan talliloimi päälle tunnin jälkeen. Mikäli olet epävarma loimituksen suhteen, kysy loimitusohjeita iltatallintekijältä.

Kuka voi alkaa hoitamaan hevosia/poneja?

Jotta voit aloittaa hoitohevosen tai ponin hoitamisen sinulla tulee olla jonkin verran ratsastuskokemusta ja ainakin hieman kokemusta ja tietoa hevosen hoidosta. Kannattaa käydä heppakerhossa jossa opitaan näitä asioita ja kysyä reippaasti hoitajilta/opettajalta saako auttaa harjaamisessa tai muissa askareissa. Hoitajien tehtäviin kuuluu harjata hevonen ennen tunteja, auttaa satuloinnissa, huolehtia varusteiden pesusta, ja auttaa aloittelevia oppilaita alkeistunneilla . Ilmoita opettajalle jos olet kiinnostunut hoitamisesta.

Saako hevosille tuoda herkkuja?

Hevosille ei saa antaa herkkuja. Hevosille saa kuitenkin tuoda kuivattua leipää ja tuoreita omppuja tai porkkanoita talliin, jolloin henkilökunta huolehtii niiden antamisesta. Näin vältetään liiallisten makupalojen riskit, eli sen että hevoset sairastuvat ähkyyn tai alkavat näykkimään.

Saako tallilla tupakoida?

Tupakointi on sallittu AINOASTAAN tupakkapaikalla eli tallin takana